Apró lépés az egészséges táplálkozás útján – Mentes praktikák

Újabb apró lépést tettem az egészséges táplálkozás útján!

A kíváncsiság hajtott elsősorban, hogy tudok-e házilag csírát készíteni, tényleg olyan egyszerű-e, ahogy írják és tényleg finom-e.

Decemberben Lucabúzát mindig ültetünk, aztán ha szépen megnő ki is ültetjük a kertbe. Ez inspirált arra, hogy a búzával kezdjem a csíráztatást.

A kedvenc oldalamon, a Zöldbolt oldalán megvettem a csíráztatáshoz a spec. magokat és egy csíráztató edényt, ami valójában nem volt más, mint egy praktikus támasztóval ellátott edény lyukacsos tetővel. (Pár éve egy nyitott több rétegű csíráztató edénnyel próbálkoztam, teljes mértékben sikertelenül.)

1 evőkanál búzát tettem az üvegbe, beáztattam a magokat, majd naponta friss vízzel átmostam őket.

Az üveg pár nap alatt szinte megtelt a kis gyökerekkel és elkezdett zöld színre váltani a csíra is.

Tegnap este tettem be hűtőbe a kész csírákat és ma reggel már meg is kóstoltattam a családommal. A fiamnak ízlett a szendvicsen, a párom szerint már soká tettem hűtőbe, már kesernyés lett és nehezen rágható, így én is tettem a szendvicsre és magában is megkóstoltam. Nem éreztem a keserű ízt, igaz hogy a kis gyökereket nem tettem a szendvicsre.

Érdemes élmény volt saját termesztésű csírát enni így januárban. A tavasz ízeit idézte fel.

Nos, kedvet kaptam és már be is áztattam egy kanálnyi napraforgómagot, ez lesz a következő csírakóstoló pár nap múlva:)

 

_______

Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és osszátok meg velünk a saját mentes praktikáitokat!