Apró lépés az egészséges táplálkozás útján – Mentes praktikák
Újabb apró lépést tettem az egészséges táplálkozás útján!
A kíváncsiság hajtott elsősorban, hogy tudok-e házilag csírát készíteni, tényleg olyan egyszerű-e, ahogy írják és tényleg finom-e.
Decemberben Lucabúzát mindig ültetünk, aztán ha szépen megnő ki is ültetjük a kertbe. Ez inspirált arra, hogy a búzával kezdjem a csíráztatást.
A kedvenc oldalamon, a Zöldbolt oldalán megvettem a csíráztatáshoz a spec. magokat és egy csíráztató edényt, ami valójában nem volt más, mint egy praktikus támasztóval ellátott edény lyukacsos tetővel. (Pár éve egy nyitott több rétegű csíráztató edénnyel próbálkoztam, teljes mértékben sikertelenül.)
1 evőkanál búzát tettem az üvegbe, beáztattam a magokat, majd naponta friss vízzel átmostam őket.
Az üveg pár nap alatt szinte megtelt a kis gyökerekkel és elkezdett zöld színre váltani a csíra is.
Tegnap este tettem be hűtőbe a kész csírákat és ma reggel már meg is kóstoltattam a családommal. A fiamnak ízlett a szendvicsen, a párom szerint már soká tettem hűtőbe, már kesernyés lett és nehezen rágható, így én is tettem a szendvicsre és magában is megkóstoltam. Nem éreztem a keserű ízt, igaz hogy a kis gyökereket nem tettem a szendvicsre.
Érdemes élmény volt saját termesztésű csírát enni így januárban. A tavasz ízeit idézte fel.
Nos, kedvet kaptam és már be is áztattam egy kanálnyi napraforgómagot, ez lesz a következő csírakóstoló pár nap múlva:)
_______
Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és osszátok meg velünk a saját mentes praktikáitokat!