Jó minőségű képszerkesztés grafikai programok és tudás nélkül – Mentes praktikák

A nyomdai vállalkozásom indításakor elengedhetetlen volt az online térben való megjelenés. A weboldalam mellett felépítettem a tematikus facebook oldalaimat és a csoportjaimat is. Hobbi oldalakat is létrehoztam a szabad időmben, így tesztelve a facebook folyamatosan változó lehetőségeit.

Egy dolog nyilvánvalóvá vált az első posztoknál.

Nagyon nem mindegy, hogy mekkora méretű, milyen alakú képeket töltök föl a posztokhoz, ahhoz, hogy jó minőségben jelenjenek meg mások számára is.

A napi munkám nem volt helyszínhez kötött, így kerestem olyan megoldásokat, amit online felületeken tudok bárhonnan elérni és adott helyen is tudom írni a blogomat és az időzített bejegyzéseimet.

Az első tesztelések után szinte azonnal elindítottam a Nem vagyok grafikus csoportomat, melybe a saját tesztjeimet tettem fel. Elsődleges cél az volt, hogy ne felejtem el, hogy mit hol találtam és hogyan valósítottam meg, másodsorban a segítő énem is érvényesülhetett, hiszen a csoportot elérhető tettem mások számára is.

Most már 1000 fölött van azok száma, akik csatlakoztak hozzám, kérdeznek a csoportban és akár tőlem, akár mástól hamarosan válaszokat, segítségket kapnak.

Nem, ennek a csoportnak szinte semmi köze sincs a grafikusi szakmához, mégis telitalálat volt az elnevezés, hiszen éppen azok találnak rá, akik sablonokat, templateket keresnek, gyorsan szeretnének mutatós képeket készíteni, videót vágni, mockupokat készíteni, slidereket  létrehozni, katalógushoz, szórólaphoz, névjegyhez, kép csoportos átméretezéshez, feliratkozáshoz, logózáshoz keresnek online/ingyenes szerkesztési megoldásokat.

Csatlakozz a facebook Nem vagyok grafikus csoportomhoz és válassz a sokféle online ingyenes kipróbált megoldás közül!