Kompót élmény 100% gyümölcsből- Mentes praktikák
Kedvenc gyümölcseinket szívesen fogyasztjuk. Gondosan megmossuk, esetleg meg is hámozzuk (ha a héja miatt emésztési gondjaink vannak), de sohasem mártjuk cukorba és nem szórunk rá egyéb fűszereket sem.
A gyümölcsöket önmagukért szeretjük.
Mit tegyék, ha hámozva sem tudod fogyasztani, mert hiába szereted, gondokat okoz?
A dietetikusom tanácsára kísérletbe fogtam, tesztelem magam, hogy a tiltások ellenére vajon milyen formában tudom akkor is megenni a körtét, almát.
Készítsd kompótot! – javasolta.
Az eddig életemben a kompóthoz mindig társult a cukor, fahéj, szegfűszeg is, amit nagyon nem szerettem.
Most adtam egy esélyt a mentes kompótnak.
Meghámoztam egy körtét és egy almát, apró darabokra vágtam, annyi vízbe feltettem főni, ami ellepi éppen és 10-15 perc múlva készen is volt a kompótom.
100% gyümölcs, no és picike víz.
Próbáltam forrón, langyosan, kihűtve, mindenképpen fantasztikus volt. Ami meglepett, hogy a lé tömény édes lett és koncentrált körte-alma íz élmény volt. Talán még jobb is, mint a gyümölcs.
Sajnos nem mondhattam tünetmentesnek magam, így vissza kellett vezetnem a kompót mellé a “hungarocell” szelet fogyasztást is és a körte arányt jelentősen csökkentenem kellett az alma javára, de a lényeg, hogy elmondhattam, hogy a sokféle allergia/keresztallergia mellet újra tudtam gyümölcsöt is fogyasztani.
Kísérletezzetek bátran, élvezzétek az ízeket hozzáadott ez-az nélkül!
_______
Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és osszátok meg velünk a saját mentes praktikáitokat!