Melyik paprikást készítettem mentesen? – Mentes praktikák

Tegye fel a kezét, aki szereti a paprikást!

Tegye fel a kezét, aki a jó húsos pulykanyaka paprikást is szereti jó sok hagymával, paprikával, paradicsommal, vörös borral főzve!

Most tegye fel a kezét, akinek emésztési/epe/gyomor stb. gondjai vannak a paprikás elfogyasztása után!

Nos én mindháromhoz fel tudom tenni a kezem. Legalábbis eddig fel tudtam.

Pár éve gondoltunk egy nagyot, elhagytuk a vöröshagyma használatot és helyette lila hagymát használtunk. Ez az ízen nem változtatott és icipicivel kevesebb panaszom volt.

Most gondoltam egy nagyot és amikor a család a mai ebédhez a pulykanyaka paprikásra szavazott, akkor hagyományos módon feltettem egy nagy lábasba a családnak főni az ételt és egy piciben magamnak készítettem egy mentes verziót.

Mentes, illetve majdnem mentes az étolajtól, egy kanálnyi van benne. Mentes a hagymától, a paprikától és a paradicsomtól, de ugyanúgy van benne őrölt piros paprika és száraz vörös bor is.

Vajon a jobb vagy a baloldali képen látható a mentes verzió?

Elárulom, a jobb oldalin. A mobillal készült fotó igazából csak edényben tér el és a fényviszonyokban, a valóságban ugyanazt a szín és ízélményt adta a mentes, mint az eredeti recept szerinti.

Teljes mértékben elégedett vagyok vele.

Agyő salvus víz és agyő dipankrin!

_______

Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és osszátok meg velünk a saját mentes praktikáitokat!