Palacsintaélmény édesítés nélkül – Mentes praktikák

Szeretek abból ételeket készíteni, ami éppen otthon van. Neten is szívesen böngészek, beütve pár alapanyagot.

Most éppen natúr joghurtom volt otthon, ami már napok óta arra várt, hogy megegyem, még a szavatosság lejárata előtt. Sajnos pár hete észrevettem, hogy gondjaim vannak a joghurt fogyasztása után (egy évig előtte kutya bajom se volt tőle).

Gondoltam, hogy megpróbálom másképpen felhasználni, hátha úgy nem okoz gondot.

A gondolatot tovább szőttem. Éppen volt pár körténk otthon, ami már puha volt. Elképzeltem, hogy lekvárt csinálok belőle (hátha így nem okoz gondot – sajnos feldolgozás nélkül nem ehetem meg, de nagyon szeretem).

A gondolatokat tett követte.

Találtam olyan palacsinta receptet, ami joghurttal készíthető viszonylag szabad hozzávaló arányokkal.

Fogtam két natúr joghurtot, tettem bele pici sót, egy evőkanál étolajat, adtam hozzá finomlisztet és vizet érzésre, addig amíg jó sűrű nem lett. Ezt félretettem, hogy álljon kicsit.

Tudom, hogy a finomliszt nem mentes, de számomra jelenleg ez a mentes, mivel pár éve problámáim vannak a teljes kiőrlésű vagy kevert lisztekkel.

A körtéket meghámoztam (a változatosság kedvéért a héjával is bajom van), leturmixoltam és pár perc alatt sűrűre főztem így natúran. Nem, nem tettem bele cukrot, tavaly sem tettem és így is majdnem túl édes lett. A körte valószínűleg alapban nagy cukortartalommal bír.

A lekvár gyorsan elkészült.

Elővettem egy palacsinta sütőt, és közepes lángon elkezdtem a minipalacsintákat sütni.

Nem, nem kellett kiolajoznom, hiszen a palacsinta tésztájában volt egy pici olaj. Egy evőkanálnyi sűrű masszából a palacsintasütőben pici pár cm átmérűjű palacsinták lettek. Ezt még melegen pici körtelekvárral megtöltöttem és félbehajtottam.

Egy palacsinta egy falat, na jó két falat lett.

Végre igazi palacsintaélményben volt részem.

Nem kellett hozzá semmi édesítő, a lekvár édessége nagyon jól harmonizált a minipalacsinták sós kisült laza állagával.

Egészségünkre!

_______

Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és osszátok meg velünk a saját mentes praktikáitokat!