Pihentető alvás Nia után – Mentes praktikák

A járványveszély alatt a Nia órákat Ági is online kezdte el tartani a csoportjában. Korábban sok-sok hónappal ezelőtt már voltam élőben néhány óráján, de vagy kifogásokat találtam vagy az allergiám vagy az itt fáj-ott fáj érzések miatt nem lett rendszeres óralátogató.

Emlékeztem az érzésre, amit a Nia táncórákon tapasztaltam, a súlytalanságot, az ellazultságot az órák után. Hiányzott! Nagyon örültem, amikor az ő órái is elindultak. Technikailag egy kb. 1×2,5 méteres helyet szabadítottam fel a szobában, bevittem a mobilomat és a fb csoport élő adásához csatlakoztam.

Eddig 4 órán vettem részt itthonról online, de most már tudom, hogy ez az a mozgásforma, amit itthonról akár mindennap is szívesesen csinálnék.

Áginak szól most ez a bejegyzés.

Ági, nagyon szépen köszönöm a fantasztikus zenéket, a jól követhető mozdulatokat, az instrukciókat, az energiát és a szeretetet, ami még online is átjön.

Sok-sok problémám van, ami igen erősen lekorlátozta a mozgásomat. Olyan tornát kerestem a gyógytornák mellé, ami állva végezhető (mivel feküdni nem tudok a szédülés miatt), ami nem monoton, amibe belefér az improvizáció is, ami nem számolásra, hanem érzésre végezhető, amitől az aktivitásomat visszanyerhetem.

A Nia táncóráktól mindezt megkaptam és még annál is többet!

Az évek óta fennálló banyakórhoz kötött alvásproblémáim, a két-három óránkénti ébredésekkel, most kitolódtak. A 4. táncóra után már 5 órát aludtam egyfolytában, ami nálam nagy szó!

Köszönöm!

A csípő, talp, váll, hát fájdalmaim az óra közepére huss eltűnnek. Úgy érzem, hogy rongybaba vagyok, akit semmi mozgásszervi gond már nem akadályoz a tornában.

Köszönöm!

Sok elemét beépítettem a táncóráknak a napi kétszeri gyógytorna gyakorlatsoromba. Köszönöm!

Szem problémáim vannak már sok éve, becsülettel betartok minden óvintézkedést, de a megfelelő nem megerőltető mozgás létfontosságú. Örömmel mondom, hogy tánc közben valahogy a szemben levő feszültség is csökken, valamiért tisztul a látásom.

Tudom, hogy ezek apró dolgok, de nekem most olyan minden alkalom, mintha ajándékot kaptam volna.

A naptáramba előre beírtam, akkorra nem vállalok sem itthoni sem munkahelyi feladatokat.

Hálás köszönetem az élményért!

Ajánlom a NIA táncot minden korosztálynak! Keressétek meg azokat az oktatókat, akik a személyiségük miatt számotokra még többet nyújtanak a táncon felül is.

 

Csatlakozzatok a fb oldalamhoz és számoljatok be róla, hogy ti milyen mozgásformákat végeztek!